Maatschappij tot Nut van 't Algemeen

Departement Bergum e.o.

Historie Nutfonds

Het Nutfonds werd in 2012 ingesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen (‘t Nut). Het Nutfonds ondersteunt activiteiten die in het teken staan van de (oorspronkelijke) doelstelling van ‘t Nut. In moderne termen is dat: het bevorderen van deelname van alle burgers aan het maatschappelijk leven. Met bijdragen uit het Nutfonds worden activiteiten en projecten mede mogelijk gemaakt waarvan bij voorkeur, maar niet uitsluitend, burgers in de werkgebieden van departementen van de Maatschappij tot NUT van ’t Algemeen profijt hebben.

Met ingang van 15 november 2016 is de aanvraagprocedure voor een subsidie van de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen (kortweg Nutfonds) ondergebracht bij het VSB-fonds. Bijdragen uit het Nutfonds zijn bedoeld voor projecten op het gebied van Mens & Maatschappij. Het maximum bedrag voor een projectaanvraag is € 5000,-. Subsidieaanvragen voor het Nutfonds met een aanbevelingsbrief van Nutsdepartement Bergum e.o. hebben de voorkeur. Projectvoorstellen op het gebied van Mens & Maatschappij die gerelateerd zijn aan het onderwijs zullen ook in aanmerking komen voor een bijdrage vanuit het Nutfonds. De toekenning van dergelijke aanvragen verloopt via het VSB-fonds te Woerden. Dit fonds behandelt voor ’t Nut dergelijke aanvragen en uw organisatie zal zich dan ook tot het VSB-fonds moeten wenden om een aanvraag tot donatie in te dienen.

Waar moet u op letten?
Om een aanvraag in te dienen moet u eerst een account aanmaken bij het VSB-fonds en vervolgens online uw aanvraagformulier invullen.
Het is belangrijk dat u aangeeft dat het een aanvraag betreft voor het Nutfonds. U kunt die optie in het aanvraagformulier aanvinken op het 3e tabblad.
Let er verder op, dat u ook de brief upload waaruit blijkt dat Nutsdepartement Bergum e.o. uw subsidieaanvraag ondersteunt, de zogenaamde aanbevelingsbrief. Deze aanbevelingsbrief kunt u aanvragen bij het secretariaat van Nut Bergum e.o. Nadat uw aanvraag ontvangen is, zal het VSB-fonds u op de hoogte houden over de voortgang van uw aanvraag.
Uiteraard is het mogelijk om naast de subsidieaanvraag bij het Nutfonds, ook voor hetzelfde project een aanvraag bij het VSB-fonds in te dienen. U moet dan de aanvraag opnieuw in zijn geheel indienen (uiteraard niet aanvinken dat het een aanvraag is voor het Nutfonds).

Lees hier meer over hoe u subsidie aanvraagt.

Ga hier naar het aanvraagformulier.

©2019 Nut Bergum e.o.